Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

SESTŘIH: Brno zvládlo duel konkurentů v Příbrami. Trumfem byl hrající asistent z béčka

Souboj konkurentů v tabulce vyzněl pro Brňany, kteří slaví první jarní výhru na hřištích soupeřů. Zbrojovka v utkání 26. kola druhé fotbalové ligy zvítězila v Příbrami 2:0 a odskočila jí na rozdíl tří bodů. Dlouhé trápení obou týmů v ofenzivě ukončil v 67. minutě Denis Alijagič. Poté se k němu přidal o deset minut později Roman Potočný. Zatímco Zbrojovka se po duelu dvou exligových týmů posunula do klidnějších pater tabulky, Středočeši se dál drží jen čtyři body nad sestupovými příčkami. Ve zbývajících pátečních zápasech se body dělily. Jihlava remizovala s Varnsdorfem 3:3 a Opava s Chrudimí bez branek.

Brno již v prvním poločase přišlo o obránce Šurala, který musel odstoupit se zlomeným nosem. Nahradil ho zkušený záložník Štepanovský. Ačkoliv je hrajícím asistentem v divizním béčku a v druhé nejvyšší soutěži nastoupil teprve potřetí v sezoně, stal se hrdinou zápasu. Ve druhé půli si připsal dvě asistence, po jeho přihrávkách skórovali Alijagič a Potočný.

Příbram dál marně čeká na první domácí výhru v novém roce, bez vítězství celkem zůstává již pět kol.

Duel Jihlavy s Varnsdorfem byl bohatý na góly. První půle skončila po trefách Arauja-Wilsona a Vojty smírně. Po přestávce se domácí díky gólům Fraňka a Šancla dostali během čtyř minut do dvoubrankového vedení. Hosté ale odpověděli stejnou mincí a Samko s Vojtou zařídili remízu. Vysočina zůstala dvanáctá a Severočeši se posunuli na třinácté místo.

Naopak utkání Opavy s Chrudimí žádnou branku nenabídlo. Slezané sice měli převahu a hosty výrazně přestříleli, ale ani vyložené šance nedokázali proměnit. Pátí Východočeši ztrácejí čtyři body na barážové příčky, Opava je devátá se shodným ziskem jako osmé Brno.

Druhá liga – 26. kolo:

Příbram – Brno 0:2 (0:0)
Branky: 67. Alijagič, 77. Potočný. Rozhodčí: Orel – Mokrusch, Matoušek. ŽK: Hošek, Nečas – Hamza, Sváček.

Jihlava - Varnsdorf 3:3 (1:1)
Branky: 11. Araujo-Wilson, 68. Franěk, 72. Šancl - 37. a 81. Vojta, 76. Samko. Rozhodčí: Volek - Líkař, Cichra. ŽK: Farka, Pešek, Vedral - Kříž, Kosař. Diváci: 483.

Opava - Chrudim 0:0
Rozhodčí: Nehasil - Hrabovský, Kotalík. ŽK: Janoščín - Kosek, Čolič. Diváci: 1522.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články