Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Darmstadt je prvním sestupujícím z Bundesligy, Čvančara se poprvé od prosince objevil v základní sestavě

Darmstadt podlehl Heidenheimu 0:1 a stal se prvním sestupujícím z německé fotbalové ligy. Na barážovou příčku tři kola před koncem ztrácí 11 bodů. Kolín nad Rýnem sice zachránil v nastavení remízu na hřišti Mohuče, na patnácté místo znamenající jistotu udržení, ale má sedmibodové manko.

Zklamaní fotbalisté Darmstadtu
zdroj: DPA autor: Uwe Anspach

Trenér Darmstadtu Torsten Lieberknecht se před dvěma týdny postaral o antirekord bundesligy – porážka 0:1 s Freiburgem pro něj byla 22 zápasem bez výhry.

Negativní sérii ukončil v minulém týdnu vítězstvím nad Kolínem nad Rýnem, ale ani tento úspěch Darmstadtu nepomohl k záchraně.

Klub už z nejvyšší německé soutěže sestoupil v letech 1979, 1982 a 2017. Jeho osud definitivně zpečetil v 91. minutě útočník Dovedan, jenž zajistil Heidenheimu devítibodový náskok na Mohuč. K jisté záchraně týmu stačí bod.

Mönchengladbach doma remizoval s Unionem Berlín 0:0. Tomáš Čvančara poprvé po zranění nastoupil v základní sestavě domácích a odehrál 65 minut.

Alex Král se na druhé straně neobjevil v nominaci na utkání. Čvančara v základní jedenáctce figuroval naposledy 9. prosince rovněž proti Unionu.

Čtrnáctý Union už pět zápasů nezvítězil a na barážovou příčku má náskok dvou bodů. Čekání na výhru o příčku lepší Borussie je o dvě utkání kratší a v tabulce má o dva body více.

Mohuč přišla v nastavení o domácí vítězství proti Kolínu nad Rýnem a šanci opustit barážovou příčku. Domácí vedli od 29. minuty díky brance Barreira.

Kolín ve 48. minutě dostal možnost vyrovnat z penalty, ale Waldschmidt ji neproměnil. V páté minutě nastavení kopali hosté další penaltu a Kainz již uspěl.

Předposlední Kolín na svého soupeře dál ztrácí pět bodů. Mohuč neprohrála šestý zápas v řadě a na pozice zaručující setrvání v Bundeslize ztrácí dva body.

Německá fotbalová liga – 31. kolo:

Mönchengladbach – Union Berlín 0:0, Mohuč – Kolín nad Rýnem 1:1 (29. Barreiro – 90.+5 Kainz z pen.), Darmstadt – Heidenheim 0:1 (90.+1 Dovedan).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články