Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Kuča poslal Slavii do semifinále, pro Chomutov futsalová sezona skončila

Třetím účastníkem semifinále nejvyšší futsalové soutěže se stala Slavia. Ve čtvrtém utkání čtvrtfinálové série zvítězila v hale Chomutova 3:2 a celkově 3:1 na zápasy. Rozhodující gól vstřelil v čase 36:49 Lukáš Kuča. O postup do finále si Pražané zahrají s Plzní.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov – Slavia Praha

Nováčkům soutěže z Chomutova proto sezona skončila. Do utkání však vstoupili mnohem lépe a už v 1. minutě je poslal do vedení Daniel Klíma. Hostující Filip Havrda ale v 8. minutě srovnal.

Začátek druhé půle nicméně opět skvěle zvládli domácí a Filip Gedeon jim těsný náskok vrátil. Martin Brychta ovšem krátce nato vyrovnal a rozhodující trefu zapsal osmnáctiletý Kuča, který chladnokrevně potrestal zaváhání futsalistů Baníku. "Vůbec jsem nevěděl, jak se ke mně míč odrazil, ale jsem rád, že jsem se tam objevil a se zavřenýma očima dal gól. Jsem za něj moc rád," popsal Kuča.

Trenér domácích Martin Boček byl na své svěřence hrdý. "Musíte si uvědomit, že mám v kádru 80 procent kluků, kteří působí v nejvyšší soutěži prvním rokem. Klobouk dolů před nimi. Nechali jsme tam všechno, bohužel jsme umřeli na neproměňování šancí. Gratuluji hráčům Slavie k postupu, kouč Zdeněk Sláma je na nás výborně připravil," prohlásil Boček.

Ve druhém nedělním měření sil udolala Kadaň 4:3 Helas Brno a vynutila si rozhodující paté utkání na palubovce klubu z moravské metropole.

Čtvrtfinále play-off první futsalové ligy – 4. zápasy:

Chomutov – Slavia Praha 2:3 (1:1), konečný stav série 1:3.
Kadaň – Helas Brno 4:3 (2:2), stav série 2:2.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články