Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Hokejová osmnáctka čeká na medaili deset let, do šampionátu vstoupí duelem se Švýcarskem

Před světovým šampionátem dospělých se nejprve odehraje turnaj hráčů do osmnácti let ve finských městech Espoo a Vantaa. Česká reprezentace pod vedením trenéra Davida Čermáka může ukončit desetileté čekání na cenný kov. Přímý přenos úvodního utkání Česko – Švýcarsko sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 14:00.

"Každý chce vyhrát, s tím jdeme do turnaje také. Nejdůležitější je pro nás momentálně první duel se Švýcary. Ti mají velmi silný ročník, všechny naše vzájemné zápasy v sezoně šly do prodloužení," řekl Čermák v rozhovoru na webu Českého hokeje.

Jeho svěřenci se poté utkají s Kanadou, Švédskem a Kazachstánem. Do čtvrtfinále postoupí z každé skupiny nejlepší čtyři mužstva. "Ve skupině máme tři velmi těžké soupeře. A potom Kazachstán, o kterém nevíme vůbec nic. V tomto směru je dobré, že s nimi hrajeme až čtvrté utkání," uvedl Čermák, jehož čeká premiéra na velkém turnaji. Loni vedl tým Jakub Petr, který je podepsaný pod stříbrem z MS 2014.

Základem aktuálního českého výběru jsou hráči, kteří v srpnu obsadili druhé místo na Hlinka Gretzky Cupu v Břeclavi, prestižní akci této věkové kategorie. Na jihu Moravy jich startovalo z aktuální šestadvacetičlenné nominace devatenáct. Na turnaji však Čermák může nasadit do hry jen tři brankáře a 20 hráčů do pole.

Zdroj
ČT sport, ČTK, ceskyhokej.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články