Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika 2024

Králův bod nestačil, badmintonisté jsou na mistrovství světa ze hry o postup

Druhé utkání, druhá porážka. Čeští badmintonisté jsou proto na mistrovství světa družstev v Číně ze hry o postup. Po úvodním nezdaru s Japonskem (0:5) nestačil národní tým ani na dalšího soupeře z Asie, Tchaj-wan, byť se tentokrát dočkal alespoň bodu za dílčí úspěch. Postaral se o něj Jiří Král, který porazil 2:1 na sety Wang Tzu Weje a vyrovnal na průběžných 1:1. V ostatních čtyřech zápasech ale Češi nezískali ani sadu.

Jiří Král na mistrovství světa
zdroj: facebook.com/Czech Badminton

Ve středu čeká v Čcheng-tu český výběr duel o třetí místo v základní skupině B s Němci, kteří s asijskými týmy uhráli totožné výsledky. Japonsko a Tchaj-wan už mají před vzájemným soubojem jistý postup do čtvrtfinále.

Češi startují na Thomas Cupu premiérově. Pod vedením trenéra Oscara Martinéze se mezi 16 družstev dostali po letošním vystoupení na mistrovství Evropy a pozdějším odřeknutí účasti Francie a Nizozemska.

Na šampionátu tvoří sestavu vedle zmíněného Krále ještě týmová jednička Jan Louda, který v neděli proti Japoncům, semifinalistům z posledního MS v roce 2022, uhrál jako jediný alespoň set, Adam Mendrek, Ondřej Král, Dominik Kopřiva a Tomáš Švejda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články