Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Všechny české lodě postoupily na MS v rychlostní kanoistice do semifinále

Všech 13 českých lodí v dnešním programu mistrovství světa v rychlostní kanoistice v Duisburgu postoupilo do semifinále. Nejlépe si vedli Martin Fuksa, Josef Dostál a Jiří Minařík, kteří vyhráli svoje rozjížďky.

Je nám líto, video expirovalo.
Všechny české lodě postoupily na MS do semifinále

Kajakář Dostál byl nejrychlejší jak v dopolední pětistovce, na které obhajuje zlato, tak odpoledne v olympijském kilometru. Na stejné trati triumfoval také kanoista Fuksa, na poloviční jej úspěšně zastoupil Minařík.

"Zítra chci postoupit do finále, kam je devět místenek. Tam se poté rozdávají kvóty na olympijské hry. Doufám, že teď jsme si vyjeli dobré semifinále," citoval svazový web Dostála. "První závod na mistrovství světa je vždycky něčím zvláštní. Neumím popsat čím, ale jsem rád, že jsem ho zvládl úspěšně, a doufám, že jsem se dobře rozjel na další pokračování," doplnil Fuksa.

Na dvoustovce si semifinále zajistili kanoisté Antonín Hrabal a Denisa Řáhová a kajakář Martin Sobíšek. Na pětistovce postoupily také kanoistky Anežka Paloudová a Kamila Šímová s Martinou Malíkovou i oba čtyřkajaky. Na kilometrové trati uspěli rovněž Jiří Zalubil s Adamem Rudolfem na C2 a Michal Kulich s Janem Vorlem na K2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články