Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

El Nordico je vyrovnané, Děčín vrátil rivalům z Ústí úvodní porážku

Basketbalové El Nordico je po dvou zápasech v Ústí nad Labem. Válečníci z Děčína oplatili svému největšímu rivalovi čtvrteční porážku a vyhráli 88:78, tedy stejným skóre jako v úvodním duelu Sluneta. Přímý přenos úvodního semifinále mezi Nymburkem a Ostravou sledujte v neděli od 14:55 na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Ústí nad Labem – Děčín

Děčín přerušil ve vzájemných zápasech se Slunetou sérii tří porážek. Domácí vedli jen v úvodu a brzy se začalo hrát podle not soupeře.

Od 14. minuty, kdy byl stav naposledy nerozhodný (23:23), začal narůstat děčínský náskok až na 24 bodů v polovině třetí čtvrtiny.

Ústecký tým zásluhou tříbodové střelby v závěru ztrátu zkorigoval, ale o čtvrté děčínské výhře v sezoně včetně pohárového čtvrtfinále nebylo pochyb.

Anthony Walton se na tom podílel 25 body a šesti doskoky i asistencemi, střeleckým lídrem domácích byl nejlepší kanonýr sezony Ty Nichols s 24 body.

"Hráli jsme špatně. Děčín nás přehrál hlavně bojovností v prvním poločase, víc chtěl... Jediné plus, že jsme to nevzdali a bojovali až do konce. Play-off teď začíná. To začíná, když hostující tým vyloupí palubovku soupeře, a to se teď stalo," řekl domácí kouč Jan Šotnar.

Děčínský pivot Tomáš Pomikálek připustil, že jeho tým po čtvrteční porážce vystřízlivěl. "Hráli jsme sice včera vyrovnaný zápas, ale tu koncovku jsme nezvládli. Vypadalo to dost obdobně, naštěstí my jsme měli slušný náskok, dávali jsme šestky, které v tom závěru rozhodly," řekl autor 8 bodů a 8 doskoků.

Semifinále basketbalové ligy mužů – 2. zápas:

Ústí nad Labem – Děčín 78:88 (15:23, 30:40, 51:66)
Nejvíce bodů: Nichols 24, Autrey 22, Rowan 16 – Walton 25, Matěj Svoboda 19, Šturanovič 12. Stav série: 1:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články