Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Tour bez Vingegaarda? Doufáme, že bude obhajovat titul, zní z jeho týmu

Navzdory těžkému pádu a zranění Jonase Vingegaarda jeho tým Visma-Lease a Bike věří, že se dánský cyklista obhajoby Tour de France zůčastní. Vingegaard se od pádu v závodu Kolem Baskicka ještě na kole nepředstavil, chybět by měl i na generálce Tour Critérium du Dauphiné. Jeho tým však dělá vše pro to, aby 29. června start stojedenáctého ročníku "Staré dámy" stihl.

Vingegaardn na loňském Tour de France
zdroj: Reuters autor: Stephane Mahe

Vingegaard byl přesně před měsícem v Baskicku součástí hromadného pádu a utrpěl zlomeniny klíční kosti a několika žeber a poranil si plíce. Z nemocnice byl propuštěn až po téměř dvou týdnech a na kolo se zatím ještě nevrátil.

"Vyhrát Tour bude pro Jonase těžké, ale rozhodně ne nemožné," řekl serveru wielerflits.nl šéf nizozemské stáje Merijn Zeeman. "Každý den pracuje na rehabilitaci pod dohledem našeho lékařského týmu a fyzioterapeutů. Rozhodně necháváme otevřenou možnost, že bude startovat na Tour a obhajovat titul. Doufáme v to. Jonas je mimořádně talentovaný a víme, že se dokáže uzdravit velmi rychle."

Už bezprostředně po nehodě bylo jasné, že Vingegaard nebude startovat v tradiční generálce na Tour Critérium du Dauphiné, jež se pojede od 2. června.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články