Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
51. Rally Český Krumlov

Nadstavba rozehrána. Slavia zdecimovala Baník a přiblížila se Spartě

Ve velkém stylu nastoupili fotbalisté Slavie do nadstavby české fotbalové ligy. S Baníkem Ostrava si poradili jasně 5:0 a přiblížili se vedoucí Spartě na rozdíl jediného bodu. Ve skupině o záchranu se hrály tři zápasy. Dva z nich nabídly drama, ve kterých zvítězily týmy díky trefám v nastaveném čase. V Českých Budějovicích zařídil vítězství 2:1 nad Bohemians dvěma góly Vincent Trummer. Jablonec ještě v 88. minutě prohrával s Karvinou, nakonec se díky dvěma brankám v závěru raduje z vítězství 3:2. Ve třetím utkání si Pardubice poradily se Zlínem 2:0.

Slavia rozstřílela Baník 

První gól domácích ve 24. minutě ještě odvolalo video. O čtyři minuty později už hráči Slavie mohli slavit naplno, když se prosadil Ivan Schranz. V první půli už znovu neskórovali a spíše hosté měli šance na srovnání, které ovšem nedokázali proměnit. 

V druhém poločase už však Slavia další šanci Baníku nedala a Mojmír Chytil přidával ve 48. minutě zápasu druhý gól Slavie. Do konce zápasu se domácí dokázali prosadit ještě třikrát. Branky vstřelili Václav Jurečka, Matěj Jurásek a druhou trefu si připsal Mojmír Chytil. Utkání tak dopadlo zcela jasně 5:0 pro Slavii.

Slavia si připsala nejvyšší triumf v ligové sezoně. Nad Baníkem zvítězila nejvýrazněji od května 2003, kdy ho deklasovala 7:0, a na druhém místě neúplné tabulky ztrácí bod na vedoucí Spartu, která má k dobru nedělní zápas proti Slovácku. 

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

Slavia Praha – Baník Ostrava 5:0 (1:0)

Branky: 48. a 58. Chytil, 28. Schranz, 55. Jurečka, 78. Jurásek. Rozhodčí: Szikszay  Kříž, Volf  Radina (video). ŽK: Schranz  Rusnák, Blažek. ČK: 52. Tanko (Ostrava). Diváci: 18 028.

Slavia: Staněk  Holeš (69. Zima), Ogbu, Vlček  Douděra, Ševčík (79. Tecl), Oscar, Bořil (74. Jurásek)  Schranz, Provod (46. Jurečka)  Chytil (74. Tijani). Trenér: Trpišovský.

Ostrava: Markovič  Blažek (60. Frydrych), Lischka, Pojezný  Grygar (87. Takács)  Rusnák (77. Šudák), Klíma (60. Rigo), Šín, Šehič  Tanko, Kubala (60. Adediran). Trenér: Hapal.

Trummer hrdinou Budějovic 

České Budějovice se v utkání s Bohemians dokázali prosadit jako první. V 26. minutě zařídil vedení domácímu týmu Vincent Trummer. Nicméně ještě do konce prvního poločasu dokázali hráči Bohemians srovnat, kdy se po ruce v pokutovém území pískala penalta, s jejíž exekucí si dokázal poradit Jan Kovařík. 

Vše nasvědčovalo, že se zápas dalšího gólu nedočká a skončí dělbou bodů. Avšak v závěru nastavení Vincent Trummer dostal od defenzivy Bohemians trochu více prostoru a tentokrát levou nohou zpoza vápna k tyči skóroval. Připsal si druhou a rozhodující trefu zápasu, která domácím vynesla tři body. 

Dynamo protáhlo sérii bez porážky na pět kol a z posledního místa tabulky poskočilo na 14. pozici s náskokem dvou bodů na Karvinou a Zlín. Klokani vyhráli v jediném z minulých pěti ligových duelů a zůstali jedenáctí.

České Budějovice – Bohemians 1905 2:1 (1:1)

Branky: 26. a 90.+5 Trummer  38. Kovařík z pen. Rozhodčí: Berka – Machač, Leška –  Pechanec (video). ŽK: Ondrášek, Lerch (trenér) – Matoušek, A. Kadlec, Kovařík, Kozák. Diváci: 4286.

Č. Budějovice: Šípoš  Lazič (90.+5 Havel), Poulolo, Králik, Trummer – Čermák, Suchan, Hellebrand – Tranziska (73. Šigut), Alli – Ondrášek. Trenér: Lerch.

Bohemians: Soukup – A. Kadlec (81. Hrubý), Křapka, Vondra – Dostál, Hůlka, Beran, Shejbal (60. Puškáč)  Matoušek (60. Kozák), Kovařík – Ristovski (81. Jánoš). Trenér: Veselý

Obrat v Jablonci 

Karviná vstoupila do zápasu s Jabloncem lépe a v 36. minutě vedla po vlastním gólu Haidersona Hurtada. Jablonec však o minutu později srovnal zásluhou Vakhtanga Čanturišviliho. Hosté se dostali do vedení i podruhé v utkání, kdy se v 60. minutě trefil Jiří Fleišman. 

Jenže Jablonec v infarktovém závěru skóre otočil. V 89. minutě se po přímém kopu z levé strany prosadil Jakub Martinec a v šesté minutě nastavení rozhodl po rohu také hlavou další střídající hráč Matěj Náprstek. Dvacetiletý útočník si v osmém ligovém utkání připsal premiérový gól. 

Jablonec díky prvnímu vítězství po šesti kolech odskočil barážovým příčkám na rozdíl šesti bodů. Karviné patří v tabulce předposlední 15. místo, od posledního Zlína ji dělí pouze lepší skóre a vyšší postavení po základní části. 

FK Jablonec – MFK Karviná 3:2 (1:1)

Branky: 37. Čanturišvili, 89. Martinec, 90.+6 Náprstek  36. vlastní Hurtado, 60. Fleišman. Rozhodčí: Machálek  Antoníček, Žurovec  Kocourek (video). ŽK: Polidar, Tekijaški, Hurtado, F. Souček  Svozil, Vlk (trenér). Diváci: 1843.

Jablonec: Fendrich  F. Souček, Tekijaški, Hurtado (79. Houska)  Čanturišvili, Hollý (74. Alégué), Hübschman (74. Náprstek), Černák  Polidar, Pleštil (46. Martinec)  Drchal (58. Nebyla). Trenér: Látal.

Karviná: Holec (41. Ciupa)  Bergqvist, Svozil, Fleišman  Mikuš (79. Raspopovič), Moses, Boháč, Ražnatovič (84. Čurma)  Budínský (78. Čavoš), Ezeh  Regáli (79. Doležal). Trenér: Vlk.

Zlín spadl na poslední místo

Pardubice si poradily na domácí půdě se Zlínem. První poločas sice gólovou střelu nenabídl, ale domácím vyšel nástup do druhé půle a do vedení je dostal Marek Icha. A v 85. minutě následně pardubičtí přidali trefu zajišťující jejich vítězství, kdy se prosadil Ladislav Krobot. 

Pro Pardubice znamenalo vítězství pojištění 13. místa v tabulce, které znamená bezpečí a jistotu udržení se v lize. Naopak Zlín klesl na poslední místo, které jako jediné znamená přímý sestup. 

FK Pardubice – FC Zlín 2:0 (0:0)

Branky: 47. Icha, 85. Krobot. Rozhodčí: D. Černý  Podaný, Pospíšil  Všetečka (video). ŽK: P. Černý  Černín, Fantiš, González. Diváci: 2608.

Pardubice: Kinský  Icha, Halinský, Ortiz, Surzyn  Daněk (69. Sychra), Kissiedou (69. Tischler), Vacek (74. Donát), Hlavatý  Patrák (80. Krobot), Zlatohlávek (46. P. Černý). Trenér: Kováč.

Zlín: Dostál  Cedidla, Černín, Didiba, Bartošák (80. Načkebija)  Bužek, Janetzký (71. Tkáč)  Holík (71. Vukadinovič), Slončík (46. González), Fantiš  Schánělec (61. Ikugar). Trenér: Červenka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články