Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Dukla může v příštím kole slavit postup do ligy, Sparta B doma podlehla Líšni

Je to blízko. Dukla zvítězila ve vloženém 27. kole druhé ligy v Chrudimi 2:0 a po příštím utkání už může slavit návrat do nejvyšší soutěže. Pražané využili nečekané porážky Vyškova s Jihlavou 0:1 a z prvního místa v tabulce mají před třetími Moravany už sedmibodový náskok. Na druhou příčku poskočila po vítězství 3:0 ve Vlašimi olomoucká rezerva, která ztrácí na Duklu pět bodů, ale kvůli účasti A-mužstva Sigmy v lize mezi elitu projít nemůže. Blízko sestupu je poslední Kroměříž.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta B – Líšeň

Dukla měla v Chrudimi trvalou převahu a vyhrála čtvrté z posledních pěti kol. Pražané zvítězili ve druhém ze tří utkání, v nichž jim na lavičce scházel hlavní trenér Petr Rada, který si odpykává tříměsíční trest za rasistickou urážku. Tým z Julisky v příštím kole v neděli přivítá Prostějov, a pokud zvítězí, bez ohledu na další výsledky se vrátí do nejvyšší soutěže, z níž sestoupil v sezoně 2018/19.

Vyškov doma proti Jihlavě potvrdil úpadek formy. Moravský celek, který má domácí azyl v Drnovicích, prohrál podruhé za sebou a propadl se na třetí místo. Na druhou pozici se posunula Olomouc B poté, co hladce uspěla ve Vlašimi a už posedmé po sobě zvítězila.

Druhá a třetí příčka zaručují účast v baráži o nejvyšší soutěž, přímý postup vynese pouze první místo. Bod na třetí Vyškov ztrácí čtvrté Táborsko, které doma po obratu udolalo Opavu 2:1. Pátá Chrudim má na čtvrtou příčku už sedmibodové manko, baráž si tak nejspíš zahrají Vyškov a Táborsko.

Na opačném pólu tabulky je blízko sestupu Kroměříž. Nováček soutěže ve Varnsdorfu sice dotáhl dvougólové manko, ale po brance inkasované v nastavení prohrál 2:3 a na nesestupovou příčku ztrácí tři kola před koncem sedm bodů.

Předposlední Prostějov má po výhře 2:1 nad Příbramí v duelu zachraňujících se týmů stejně bodů jako soupeř. Středočeši již od druhé minuty vedli, jenže Malec těsně před koncem završil obrat domácích. Čtrnáctá Příbram zůstává již šest kol bez vítězství.

Nadále se nedaří ani Brnu. Největší předsezonní favorit doma prohrál 0:2 se Žižkovem a patří mu až 11. příčka. Před sestupovou pozicí má jen tříbodový náskok. Stejně bodů jako Zbrojovka mají Jihlava a Opava.

Líšeň zvítězila na půdě Sparty B 3:1 a dostala se o bod před svého soupeře na šestou příčku. Letenská rezerva po třech domácích výhrách tentokrát utkání v azylu na Žižkově nezvládla. Člen reprezentace do 21 let Ševčík sice otevřel skóre, Líšeň ale orámovala přestávku dvěma zásahy. Druhý gól byl vlastní, Aldin pak zisk tří bodů ještě pojistil.

Výsledky 27. kola druhé fotbalové ligy:

Prostějov – Příbram 2:1 (0:1), Sparta Praha B – Líšeň 1:3 (1:1), Vyškov – Jihlava 0:1 (0:1), Chrudim – Dukla Praha 0:2 (0:1), Táborsko – Opava 2:1 (1:1), Varnsdorf – Kroměříž 3:2 (1:0), Brno – Žižkov 0:2 (0:2), Vlašim – Olomouc B 0:3 (0:2).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články