Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
51. Rally Český Krumlov

Fotbalistky Slavie jsou potřetí v řadě českými šampionkami

Třetí titul v řadě si připsaly fotbalistky Slavie již tři kola před koncem nadstavbové části. Nad svými městskými rivalkami ze Sparty mají desetibodový náskok, který si pojistily výhrou 3:0 na hřišti Slovácka.

Radost fotbalistek Slavie
zdroj: SK Slavia Praha

Rozhodující vítězství svěřenkyň Karla Pitáka obstaraly brankami Slovenky Martina Šurnovská a Tamara Morávková s Američankou Haleigh Stackpoleovou. Obhájkyně titulu v domácí ligové sezoně ještě neprohrály, jedinou ztrátu zatím utrpěly v březnovém domácím derby se Spartou v základní části soutěže (3:3).

Je nám líto, video expirovalo.
Slávistky se radují tři kola před koncem ligy z obhajoby titulu

Důležitý krok k obhajobě učinily slávistky před týdnem v dalším duelu pražských "S", který vyhrály na hlavním stadionu v Edenu 4:1 před rekordní návštěvou 6216 fanoušků. Oba konkurenti se utkají ještě za dva týdny v předposledním kole na Proseku.

Spartě ale k oddálení oslav jubilejního desátého českého titulu Slavie nepomůže ani vysoká výhra 5:0 nad Pardubicemi. Slavia příští středu bude navíc usilovat o zkompletování double ve finále Poháru FAČR, ve Velkém Meziříčí se utká znovu se Slováckem. Spartu vyřadila v semifinále po jasné výhře 4:0.

Fotbalová liga žen – 3. kola nadstavby, skupina o titul:

Sparta – Liberec 5:0 (1:0), Slovácko – Slavia 0:3 (0:2).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články