Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SESTŘIH: Baráka znovu čeká finále Konferenční ligy, Fiorentina vyřadila Bruggy

Antonín Barák je po roce s Fiorentinou znovu ve finále Evropské konferenční ligy. Čtvrtfináloví přemožitelé plzeňské Viktorie po úvodní domácí výhře 3:2 dnes remizovali v Bruggách 1:1, postup jim zařídil v 85. minutě z penalty Lucas Beltrán. Barák strávil duel na lavičce náhradníků.

Radost fotbalistů Fiorentiny
zdroj: Reuters

Fiorentina se ve finále 29. května v Aténách utká s vítězem dvojzápasu mezi Olympiakosem Pireus a Aston Villou. Řecký celek nastoupí do čtvrteční domácí odvety s náskokem 4:2.

Lídr belgické ligy vstoupil do utkání aktivněji a ve 20. minutě ho poslal do vedení kapitán Vanaken, se šesti zásahy v soutěži nejlepší střelec týmu. Jeho střílený centr nabíhající De Cuyper nakonec ani netečoval a míč přesto zapadl do sítě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bruggy – Fiorentina

Fiorentina postupně převzala otěže zápasu, nedařilo se jí ale převahu zúročit. Krátce po inkasovaném gólu šel sám na bránu González, Mignolet ho ale vychytal. Ještě blíže vyrovnání byl v 35. minutě Kouamé, jehož halfvolej se od břevna odrazil na čáru a zpět do hry.

"Fialky" měly smůlu i čtvrthodinu před koncem, kdy nejprve napálil břevno z přímého kopu Biraghi a vzápětí trefil tyč znovu Kouamé, tentokrát hlavičkou. Domácí přesto tlak neustáli. V 82. minutě Mechele ve vápně zasáhl vysokou nohou do hlavy Nzolu a nařízený pokutový kop proměnil Beltrán, ačkoliv Mignolet vystihl směr střely.

Šanci poslat utkání do prodloužení měl v závěru nastavení Vanaken, brankář Terracciano ale jeho střelu k tyči skvělým zákrokem vytáhl. Bruggy se tak nedočkaly třetí finálové účasti v evropských pohárech, naposledy si zahrály o trofej v Poháru mistrů evropských zemí v sezoně 1977/78. Fiorentina bude usilovat o druhý triumf v soutěžích UEFA, v roce 1961 ovládla Pohár vítězů pohárů.

Club Bruggy – Fiorentina 1:1 (1:0)

Branky: 20. Vanaken – 85. Beltrán z pen. Rozhodčí: Meler – Eyisoy, Ersoy (všichni Tur.) – Fritz (video, Něm.). ŽK: Ordóňez, Thiago, Vetlesen, Mechele – Milenkovič, Beltrán, Dodo, Nzola, Italiano (trenér). ČK: 90.+4 Odoi (Bruggy, mimo hřiště). První zápas 2:3, postoupila Fiorentina.

Bruggy: Mignolet – Odoi (86. Nusa), Mechele, Ordóňez – Sabbe, Vetlesen (70. Zinckernagel), Vanaken, De Cuyper – Skóraš (86. Nielsen), Jutglá – Thiago. Trenér: Hayen.

Fiorentina: Terracciano – Dodo, Milenkovič, Martínez Quarta, Biraghi – Beltrán (90. Ranieri), Arthur (70. Duncan), Mandragora – González, Belotti (70. Nzola), Kouamé. Trenér: Italiano.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články