Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

S takovými výkony si poháry nezasloužíme, připustil Pochettino po debaklu s Arsenalem

Trenér fotbalistů Chelsea Mauricio Pochettino po debaklu 0:5 v londýnském derby na hřišti Arsenalu připustil, že s podobnými výkony nemůže jeho tým pomýšlet na pohárové příčky. Blues jsou před závěrem anglické ligy devátí a hrozí jim, že poprvé od poloviny 90. let budou v Evropě chybět dvakrát po sobě.

Mauricio Pochettino
zdroj: REUTERS autor: Benoit Tessier/File Photo

Chelsea v dohrávce 29. kola utrpěla nejvyšší porážku s Arsenalem v historii. "Když nám to jde, tak dokážeme porazit kohokoliv. Ale když nám to nejde, tak jsme hodně špatní," podotkl Pochettino.

Kanonýry poslal do vedení v páté minutě Leandro Trossard a po změně stran se dvakrát trefili Ben White a bývalý hráč Blues Kai Havertz.

"Nedokážeme ustálit výkonnost, proto jsme v tabulce tam, kde jsme. V sobotu podáme skvělý výkon proti Manchesteru City a o tři dny později hrajeme takhle," připomněl argentinský kouč semifinále Anglického poháru, v němž jeho tým podlehl favoritovi 0:1.

Chelsea se navzdory velkým nákupům ani ve druhé sezoně pod novým majitelem Toddem Boehlym nepodařilo vrátit mezi elitu.

"Teď jsme velmi zklamaní z výsledku, takže těžko mluvit o zbytku sezony a o nějakých cílech. Zasloužíme si postup do evropských pohárů? S takovými výkony ne," řekl Pochettino televizi TNT po zápase s Arsenalem.

Z Premier League může v závislosti na výsledku Anglického poháru projít do evropských pohárů až sedm týmů.

Chelsea ztrácí tři body na šestý Newcastle i sedmý Manchester United, všem třem celkům zbývá do konce ročníku šest zápasů.

Londýnský klub hraje už v sobotu na hřišti čtvrté Aston Villy a v dalším kole ho čeká další derby doma proti pátému Tottenhamu, který Pochettino vedl mezi lety 2014 až 2019.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články