Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

SESTŘIH: Střelecké trápení českého týmu pokračuje, výhru Švédů vychytal Gustavsson

Ani druhý duel na Českých hrách v Brně národnímu týmu výsledkově nevyšel. Svěřenci trenéra Radima Rulíka podlehli Švédům 0:2, když se o vítězný gól postaral kapitán Tre Kronor Linus Johansson ve 42. minutě. Přímý přenos závěrečného utkání Česko – Švýcarsko sledujte na ČT sport a ČT sport Plus v neděli od 15:40.

Souboj českého týmu se Švédskem se postupem času proměnil v bitvu o převahu i o střelecké šance, ale výrazných gólových příležitostí se diváci v Brně nedočkali. Nerozhodný stav rozsekl až Johansson, jenž v přečíslení dvou na jednoho zvolil přímou střelu a přesně trefil horní roh branky Petra Mrázka.

Český gólman v utkání neměl moc práce a na začátku třetí třetiny inkasoval teprve z desáté střely soupeře. V předchozím průběhu se vyznamenal při samostatném úniku Isaca Lundeströma, poté přečkal příležitost Lukase Vejdema, jenž tísněn Liborem Zábranským netrefil prázdnou bránu a v další situaci si Mrázek poradil s nepříjemným pokusem Alexandra Holtze na lapačku. Švédskou pojistku přidal Patrik Nemeth do odkryté brány 79 sekund před koncem.

Na druhé straně Češi nenašli recept na brankáře Minnesoty Wild Filipa Gustavssona, jedné ze švédských posil z NHL. V největší šanci selhal Roman Červenka. Srovnat mohl Jiří Ticháček, ale z mezikruží Gustavssona nepropálil. Českému týmu nevyšla ani závěrečná přesilová hra zesílená o šestého hráče při risku bez brankáře.

"Výborný tým. Prohlašují, že jdou na zlato a mají tady spoustu hráčů z NHL. Ale myslím si, že se nemáme za co stydět, že jsme makali, dřeli. Velmi těžké podmínky pro oba týmy. Myslím, že od desáté minuty první třetiny jsme srovnali krok, ve druhé třetině lepší," hodnotil David Tomášek. "Pro nás super zkouška, na čem se dá stavět a zlepšovat," dodal.

České hokejové hry v Brně, závěrečný turnaj Euro Hockey Tour:

Česko – Švédsko 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávka: 42. L. Johansson (Friberg), 59. Nemeth. Rozhodčí: Heikinen (Fin.), Tscherrig (Švýc.) – Nikulainen (Fin.), Schlegel (Švýc.). Vyloučení: 0:2. Bez využití. Diváci: 7207.

Česko: Mrázek – Gudas, Hájek, Zábranský, Kempný, Košťálek, Ščotka, Kundrátek, Ticháček – O. Kaše, M. Špaček, Červenka – Chlapík, Tomášek, J. Vrána – P. Kousal, M. Kovařčík, Lenc – M. Stránský, Kondelík, O. Beránek. Trenér: Rulík.

Švédsko: F. Gustavsson – Heed, M. Pettersson, L. Bengtsson, Nemeth, Sellgren, Fantenberg, F. Berglund – Holtz, J. Eriksson Ek, Burakovsky – Zetterlund, Lundeström, Sörensen – Frödén, Vejdemo, V. Olofsson – Friberg, L. Johansson, Nygard. Trenér: Hallam.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články