Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČP v triatlonu 2024

Boston nevyužil další šanci postoupit. Trenér se pustil do Pastrňáka

Toronto stále žije, v domácím zápase porazilo Boston 2:1 a vynutilo si rozhodující sedmý duel. O vítězství Maple Leafs rozhodl dvougólový William Nylander. Češi v zápase nebodovali. K výkonu Davida Pastrňáka měl co říci trenér Bruins Jim Montgomery.

David Pastrňák v duelu s Torontem
zdroj: Reuters/USA Today Sports autor: Dan Hamilton

Pastrňák zaznamenal gól nebo asistenci v prvních čtyřech zápasech série a pomohl Bostonu do vedení 3:1. V posledních dvou kláních český kanonýr ovšem bodově mlčel a Boston i kvůli tomu nevyužil ani jeden z postupových mečbolů. Toronto dvakrát za sebou vyhrálo 2:1 a živí naději na postup do druhého kola.

"Nejlepší hráči musí být nejlepšími hráči hlavně v této části roku. Pastrňák se musí zvednout. Musí být tím dominantním hráčem, na kterého jsme zvyklí. Zatím se mu to daří jen v náznacích, ne tak důsledně jako v základní části," řekl Montgomery.

Pastrňák přemítal, co udělat lépe. "Asi bych se měl víc tlačit do zakončení. Když se mi nedaří, vždycky mi to pomůže," řekl.

Zatímco v pátém zápase Maple Leafs odvraceli vyřazení až v prodloužení, v zápase číslo šest si pro těsné vítězství došli už v základní hrací době. Za třetí výhrou v sérii Maple Leafs dovedli zodpovědná obrana v čele se skvěle chytajícím Josephem Wollem a dvougólový Nylander.

Kouče Montgomeryho naštval především úvod zápasu. Boston si v první třetině připsal pouhou jedinou střelu na branku. "Tohle je naprosto nepřijatelné. Příště musíme najít způsob, jak začít včas, a musíme být prostě lepší. Toronto, které začíná včas, získává výhodu."

Nylander ukončil své třináctizápasové čekání na gól těsně před koncem druhé třetiny. Po vhazování v útočném pásmu zamotal hlavu několika soupeřům a jeho nahození skončilo až za Jeremym Swaymanem. Druhou, vítěznou branku dal křídelník Maple Leafs v čase 57:47, kdy využil propadnutí Bostonu v útočném pásmu a v samostatném úniku vyzrál na Swaymana.

"William je skvělý hráč, který dokáže rozhodovat důležité zápasy. Když má puk na hokejce, může kdykoliv něco vymyslet. Dnes dal dva góly a pomohl nám k výhře. Nikoho z nás to ale nepřekvapuje," chválil švédské křídlo John Tavares. Gólmana Wolla o první čisté konto v NHL připravil desetinu sekundy před koncem Morgan Geekie.

Woll v posledních dvou zápasech dostal šanci jako jednička a Toronto s ním získalo potřebnou jistotu. Pětadvacetiletý brankář ve svém premiérovém play-off zatím inkasoval jen dvakrát a drží úspěšnost zákroků nad 96 procenty. "Opět chytal fantasticky," chválil Wolla druhý hrdina Nylander.

Bruins budou v noci na neděli stejně jako loni čelit obratu v sérii z 3:1 na 3:4. Minulý rok je na cestě za Stanley Cupem nečekaně vyřadila Florida, které v rozhodujícím duelu podlehli 3:4 v prodloužení. "Vypadá to na stejný průběh jako minulý rok. V kabině musí být všichni frustrovaní," řekl útočník Toronta Tyler Bertuzzi, jenž byl v loňské vyřazovací části nejproduktivnějším hráčem Bruins.

Toronto – Boston 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky: 40. a 58. W. Nylander  60. Geekie. Střely na branku: 26:23. Diváci: 19 471. Hvězdy zápasu: 1. Woll, 2. Nylander (oba Toronto), 3. Swayman (Boston). Stav série 3:3.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články