Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pomoc na prvním místě. Galavečer Fighters for Veterans nabídne nevšední souboje

Bojovníci MMA podporují válečné veterány. Charitativní galavečer Fighters for Veterans upozorní mimo jiné na to, že lidé v uniformách jsou zvyklí pomáhat, ale občas i oni samotní potřebují ne vlastní vinou pomoc, protože jejich povolání vyžaduje vystoupit z osobního komfortu, bezpečí a odloučení od rodiny. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus v pondělí od 21:00.

Je nám líto, video expirovalo.
Ondřej Fiala a David Dvořák o galavečeru Fighters for Veterans

"Myšlenka se zrodila u 43. výsadkového pluku, když jsme jednoho večera mluvili s velitelem Petrem Matoušem. Vznikla na podporu válečných veteránů," přiblížil organizátor a koordinátor večera Ondřej Fiala ve Sportovních zprávách.

Galavečer sice nabídne sportovní zážitek prostřednictvím soubojů mezi zástupci armády, policie a dalších složek, hlavní náplní je ovšem charitativní akce.

Veškeré prostředky, které se vyberou od partnerů a plateb prostřednictvím QR kódů i DMS v průběhu večera, budou směřovány na Vojenský fond solidarity, jehož posláním je poskytovat okamžitou pomoc pro vojáky a jejich blízké, kteří se bez vlastního zavinění ocitli v těžké životní situaci.

"Téměř každý, koho jsme oslovili, skoro bez rozmyšlení do toho projektu šel," uvedl Fiala. "Profesionální zápasníci, kteří mají smlouvy, vůbec nelicitovali a půjdou do tohoto projektu zadarmo," dodal jedním dechem.

Tréninky na zápasy probíhají podobně jako před každým normálním kláním. "Beru to jako přípravu na UFC zápas. Jedu si dietu, tvrdé tréninky. Chci na to být stoprocentně připravený," uvedl zkušený zápasník MMA David Dvořák, který se utká v jednom z vrcholů večera s Matoušem.

Projekt získal záštitu ministryně obrany České republiky a náčelníka Generálního štábu Armády České republiky.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články