Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Krejčíková si v Madridu zahraje se Siegemundovou první společné deblové finále

Barbora Krejčíková postoupila na turnaji v Madridu s Laurou Siegemundovou do prvního společného finále. Česko-německá dvojice porazila v semifinále 6:3, 7:5 nasazené jedničky Sie Šu-wej z Tchaj-wanu a Elise Mertensovou z Belgie.

Barbora Krejčíková
zdroj: Reuters autor: Issei Kato

Krejčíková je ve finále poprvé od loňského září, kdy v San Diegu triumfovala se svou tehdejší stabilní partnerkou Kateřinou Siniakovou, jež se s ní po sezoně rozešla.

Se Siegemundovou postoupily letos potřetí do semifinále a poprvé se jim podařilo projít do rozhodujícího zápasu. Krejčíkovou čeká 29. deblové finále kariéry a bude hrát o devatenáctý titul.

Adam Pavlásek si zahraje o dosud nejcennější titul v kariéře a první na okruhu ATP. Český deblový specialista s Uruguaycem Arielem Beharem postoupili do finále čtyřhry bez boje.

Jejich soupeři, druhý nasazený španělsko-argentinský pár Marcel Granollers, Horacio Zeballos, před semifinálovým zápasem kvůli zranění odstoupili.

Pavlásek dosud trofeje sbíral jen na challengerech, na nichž uspěl osmkrát, a turnajích ITF. Na elitním okruhu ATP si finále zahrál jen jednou, vloni v Antverpách právě s Beharem.

Na španělské antuce se o titul utkají s Američanem Sebastianem Kordou a Jordanem Thompsonem z Austrálie.

O postup do finále dvouhry si v Madridu zahraje Jiří Lehečka. K semifinálovému duelu s Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem nastoupí zhruba ve 20:00.

Ve finále dvouhry se stejně jako loni střetnou Polka Iga Šwiateková a Běloruska Aryna Sabalenková. Obhájkyně titulu Sabalenková se stala druhou semifinalistkou po čtvrtečním nočním vítězství 1:6, 7:5, 7:6 nad Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu.

Světová dvojka přitom byla dva míče od vyřazení. Poté, co Rybakinová vyhrála hladce první set, podávala za stavu 5:4 vítězství v zápase.

Za stavu 30:30 však poslala dva údery do autu, Sabalenková sadu otočila a v tie-breaku třetího setu obrat dokonala.

"Snažila jsem se prostě bojovat o každý bod. Doufala jsem, že dostanu příležitost zápas otočit, a jsem strašně šťastná, že jsem to dokázala," uvedla dvojnásobná šampionka Australian Open Sabalenková.

Předloňská wimbledonská vítězka Rybakinová, která v osmifinále ukončila úspěšnou pouť turnajem české kvalifikantky Sáry Bejlek, tak nenaváže na dubnový triumf ze Stuttgartu.

Světová jednička Šwiateková v semifinále deklasovala 6:1, 6:3 Američanku Madison Keysovou. Loňské finále v Madridu vyhrála Sabalenková ve třech setech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články