Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Čtyřgólový Palmer režíroval krasojízdu Chelsea a dorovnal Haalanda

Snovou sezonu prožívá Cole Palmer a další kapitolu do ní napsal v dohrávce 33. kola anglické Premier League. Jednadvacetiletý ofenzivní záložník vstřelil při vítězství Chelsea nad Evertonem 6:0 čtyři branky a v tabulce kanonýrů dotáhl s 20 trefami Erlinga Haalanda z Manchester City.

Cole Palmer (vpravo) a Conor Gallagher z Chelsea oslavují gól
zdroj: REUTERS

Palmer otevřel skóre ve 13. minutě a v rychlém sledu pak přidal další dva góly. Hattrick na domácím stadionu Stamford Bridge zaznamenal ve druhém utkání za sebou, třikrát se totiž radoval i při vítězství 4:3 nad Manchesterem United 4. dubna.

Na 4:0 upravil těsně před přestávkou Jackson, Palmer pak zvýšil na 5:0 z pokutového kopu. Dvacetibrankovou hranici v sezoně pokořil jako první hráč Blues po Edenu Hazardovi, který to dokázal v ročníku 2018/19.

Konečný výsledek zpečetil v poslední minutě dvacetiletý mladík Gilchrist, jenž se v dresu mateřského klubu trefil poprvé.

Chelsea v tabulce figuruje na devátém místě a dál živí naděje na pohárové pozice. Na pátý Tottenham ztrácí 13 bodů, má ale ještě zápas k dobru. Everton je i s odpočtem osmi bodů za porušení finančních pravidel na šestnácté příčce, od zóny sestupu ho dělí dva body.

Anglická fotbalová liga – 33. kolo:

Chelsea – Everton 6:0 (13., 18., 29. a 64. z pen. Palmer, 44. Jackson, 90. Gilchrist).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články