Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Pochettino: Penalty kope Palmer. Takový incident už znovu nestrpím, to vám slibuju

Skvělé vítězství zastínila zbytečná rozepře. Navzdory jednoznačné výhře 6:0 nad Evertonem v pondělním 33. kole anglické ligy byl trenér fotbalistů Chelsea Mauricio Pochettino pořádně vytočený. Naštvala ho totiž situace po více než hodině hry, kdy se hráči londýnského celku Noni Madueke a Nicolas Jackson za stavu 4:0 dohadovali o tom, kdo kopne penaltu, přestože tradičním exekutorem je Cole Palmer.

Mauricio Pochettino s Colem Palmerem
zdroj: Reuters autor: Andrew Couldridge

Pokutový kop vybojoval v 61. minutě Madueke, který si vzal míč od Mala Gusta a šel s ním k penaltovému puntíku i přes protesty spoluhráče Jacksona, jehož se snažili zklidnit Gusto i Thiago Silva. Od Maduekeho si ale chtěl vzít balon tradiční exekutor Chelsea a v té době třígólový Palmer, což se však anglickému reprezentantovi do 21 let nelíbilo. Mezi ně se vložil kapitán Conor Gallagher, který míč předal Palmerovi. V tu chvíli ale k němu přiběhl autor čtvrté branky Jackson, dožadující se kopnutí penalty. Gallagher ho ale stejně jako Maduekeho od Palmera odstrčil. Nevěřícně na celou situaci vedle diváků zírali také hráči Evertonu.

Incident před penaltou Chelsea:

Jednadvacetiletý Palmer proměnil i devátý pokutový kop v ligové sezoně a díky čtyřem brankám do sítě liverpoolského celku zaokrouhlil počet tref v aktuálním ročníku Premier League na dvacet. Zároveň se tím v čele kanonýrů dotáhl na Nora Erlinga Haalanda z Manchesteru City.

"Hráči vědí, že penalty kope Palmer. Ta situace mě hodně, ale opravdu hodně naštvala. Zápas se vysílal po celém světě. Chci se za to omluvit. Takhle se chovat nemůžeme. Je ostudné, že o tom musíme mluvit po takovém neuvěřitelném utkání. Hráči musí ukazovat, že jsou hladoví po gólech, ale ne v takové situaci. Tohle už znovu nestrpím, to vám slibuju," řekl dvaapadesátiletý Argentinec Pochettino, jehož svěřenci neprohráli osm kol po sobě a jsou devátí.

Sestřih utkání:

Hříšníky nehodlá trestat, musí se ale podle něj poučit. "Jsou to mladí kluci, takhle se chovají. Mladíci někdy staví své zájmy před tým, ale musí se rychle naučit, že je třeba, aby hráli pro tým. Tyto věci vezmeme v potaz do další sezony. Pokud se nepoučí, pak už určitá opatření uděláme. Gallagher jako kapitán předvedl velmi dobrou reakci. Takového chování se nemůžeme dopouštět," uvedl někdejší obránce Espaňolu Barcelona, Paris St. Germain nebo Bordeaux.

Zastavil se i u výkonu Palmera, jenž ve druhém z posledních tří kol zaznamenal minimálně tři trefy v jednom utkání. "Potenciál ke střílení gólů měl už v Manchesteru City, ale to, jak se u nás adaptoval, je fantastické. Pro tým je úžasný. Dokazuje, že klub jeho podpisem udělal správné rozhodnutí," prohlásil někdejší trenér jiného londýnského týmu Tottenhamu nebo PSG. "Blues" koupili Palmera loni v září od obhájce titulu za 40 milionů liber (téměř 1,2 miliardy korun).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články