Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Startuje finále extraligy. Pardubice touží po sedmém titulu, Třinec hraje o pátý triumf v řadě

Vyrovná Třinec úspěšnou sérii Vsetína? Oceláři budou ve finále play-off extraligy proti Pardubicím usilovat o pátý titul za sebou, což se v samostatné nejvyšší soutěži povedlo jen Valachům v letech 1995–1999. Východočeši však ovládli základní část a budou mít výhodu domácího prostředí. Přímý přenos úvodního finálového utkání Pardubice – Třinec sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 17:30.

Ondřej Kacetl z Třince (vlevo) a Roman Will z Pardubic
zdroj: HC Dynamo Pardubice

Zatímco Třinec hraje v posledních letech finále pravidelně, Pardubice do boje o titul postoupily po dvanácti letech. V sezoně 2011/2012 porazily Brno a extraligu ovládly pošesté v klubové historii. Teď se Dynamo může stát prvním týmem od roku 2016, který ovládl základní část i play-off. Naposledy se to podařilo Liberci.

"Nad tím vůbec nepřemýšlíme. Základní část skončila před měsícem a půl, teď je nová soutěž. Play-off, na které se soustředíme. Tohle neřešíme," řekl trenér Marek Zadina.

Jak by se měl změnit proces posuzování sporných gólových situací? Poslechněte si Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

Východočeši postoupili do finále již 5. dubna a od té doby čekali na jméno posledního soupeře v cestě za ziskem Masarykova poháru. Dlouhá pauza ani nejistota ohledně budoucího protivníka ale podle Zadiny problém v přípravě nepředstavovaly.

"Pro nás je to podobné jako před čtvrtfinále. To jsme měli volno dvanáct dnů, teď jich je jedenáct. A stejné to bylo i se soupeřem, také jsme měli několik variant. Jsme na to připraveni a nezaskočí nás to," řekl Zadina. Souboj s Třincem pro něj bude prestižnější, protože v klubu úspěšně působil. Jako asistent Václava Varadi se podílel na zisku tří titulů.

Třinec si šestý postup do finále v řadě zajistil v sobotu v dramatickém duelu proti Spartě. Oceláři jako první tým v české historii otočili sérii z 0:3 na 4:3 a následně mysleli hlavně na odpočinek a regeneraci. V neděli dostali hráči volno a poté se opět začali připravovat na další zápasy.

"O kolik odpočatější budou Pardubice? O milion procent? Těžko říct, jestli si lze do úterý vůbec odpočinout...," přiznal kouč Zdeněk Moták po čtvrté výhře nad Spartou, o které rozhodl útočník Miloš Roman v čase 121:46.

Slezané odehráli v play-off více zápasů než Pardubice, podobnou situaci ale zažili i před rokem, kdy k titulu došli z předkola. "Půjdeme do roboty. Zase navlečeme montérky, pracovní rukavice a povalíme dál. Bohužel to začíná brzy, asi bychom potřebovali trošku odpočinku navíc, což ví asi dobře i Pardubice, ale možná, že my budeme v úterý rozjetí," řekl Moták.

Oba týmy se v play-off utkaly i před rokem. V semifinále Třinec vyřadil Pardubice po výhře 4:3 na zápasy poté, co v posledním souboji vyhrál na východě Čech 2:1. Domácí Tomáš Hyka mohl přitom v čase 59:57 vyrovnat, neproměnil ale trestné střílení.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články