Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ústí nepřipustilo prodloužení série s Pardubicemi a zahraje si o medaile

NBL zná třetího semifinalistu play-off. Do dalšího kola prošlo Ústí nad Labem, které si poradilo s Pardubicemi 83:64 a v sérii se radovalo 4:1 na zápasy. Severočeši tak doplnili Děčín a Nymburk. Poslední postupující a příští soupeř Ústí vzejde ze souboje mezi Ostravou a Opavou, Ostravané vedou 3:1 na zápasy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Ústí nad Labem – Pardubice

Zatímco před rokem rozhodl čtvrtfinálovou sérii mezi Ústím a Pardubicemi až sedmý zápas, tentokrát měla jednoznačnější průběh. Sluneta potvrdila svou sílu na domácí palubovce, kde v lize prohrála naposledy 17. prosince právě s Pardubicemi až po prodloužení. Tentokrát si připsala před svými fanoušky dvanácté vítězství v řadě.

Svěřenci Jana Šotnara vykročili za ukončením série s Pardubicemi rázně. Po trojce Lamba Autreyho vedli v sedmé minutě 21:8. Autrey v úvodní čtvrtině proměnil čtyři tříbodové pokusy a měl hlavní podíl na tom, že ji Ústí vyhrálo 23:13.

Americký střelec zakončil zápas s 23 body, o tři body méně dal jeho krajan Ty Nichols. Kapitán Ladislav Pecka zaznamenal double double za 15 bodů a 12 doskoků. Hosty vedl autor 15 bodů Tomáš Vyoral.

"Bylo to těžkých pět zápasů. Když jsme dostali do play-off Pardubice, tak jsme samozřejmě nejásali, protože víme, že ten tým je dobrý," řekl kouč Šotnar. "Měli v sezoně trochu smůly, která je pak provázela malinko i v play-off, kdy se jim zranil Kameron Chatman. Na druhou stranu i v prvních zápasech, kde byli kompletní, jsme vedli v poločase o 18 bodů a v úvodním klání jsme dominovali," prohlásil.

"Play-off začíná od nuly, ale těch deset měsíců předchozí práce se někde projeví. A podle mého názoru se to v sérii projevilo, hráli jsme lepší basketbal, hráli jsme týmověji a byli jsme soudržnější. Naše sny a cíle tímto nekončí," dodal Šotnar, který po sezoně ústeckou lavičku opustí.

Čtvrtfinále play-off basketbalové ligy mužů – 5. zápas:

Ústí nad Labem – Pardubice 83:64 (23:13, 41:34, 65:54)

Nejvíce bodů: Autrey 23, Nichols 20, Pecka 15 – Vyoral 15, Pekárek a Šafarčík po 10. Konečný stav série: 4:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články